15.6.12

«Κούρεμα» 25% ζητάει η nova από τη SuperLeague



Μείωση της τάξης του  25% ζητάει η Forthnet από τις ποδοσφαιρικές ομάδες, λόγω της κρίσης. Με επιστολή που έστειλε προς τις ΠΑΕ, η εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης ζητάει να μειωθεί  το κόστος της σύμβασης κατά 11 εκατ. ευρώ ετησίως, δηλαδή να υποχωρήσει το ύψους τους συμβολαίου από τα 44 εκατ. ευρώ στα 33 εκατ. ευρώ. Η κίνηση αυτή είχε προαναγγελθεί, πριν από το τέλος του πρωταθλήματος, αφού η ύφεση της ελληνικής οικονομίας δεν επιτρέπει τη δαπάνη τεράστιων χρηματικών ποσών στο ελληνικό ποδόσφαιρο.



 Η  SuperLeague ήταν προετοιμασμένη και συνέστησε επιτροπή από τους από εκπροσώπους των ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ξάνθη και Λεβαδειακός  οι οποίοι και θα συζητήσουν με τους ανθρώπους της  Forthnet. Οι ΠΑΕ , καταρχήν φαίνεται να αποδέχονται το αίτημα της μείωσης, αλλά διαφωνούν στο ποσοστό θεωρώντας πως είναι πολύ μεγάλη η μείωση του 25% και αντιπροτείνουν «κούρεμα» κατά 10-15% . Για τις ομάδες είναι ζωτικής σημασίας η ενίσχυση από τη Forthnet, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα αποτελούσε ένα σταθερό έσοδο , ενώ για την εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης οι περικοπές αυτές είναι μονόδρομος  για την αντιμετώπιση της κρίσης.


Η ιστορία των τηλεοπτικών δικαιωμάτων είναι μια «φούσκα»  η οποία διογκώθηκε από τις τακτικές, αρχικά  του Alpha Digital που έκλεισε και της ΕΡΤ στη συνέχεια που διατήρησαν σε υψηλό επίπεδο τα συμβόλαια. Επιπροσθέτως   το ποδοσφαιρικό θέαμα που προσφέρουν οι περισσότερες ομάδες, είναι αναντίστοιχο των χρημάτων που  διεκδικούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι ΠΑΕ, με αποτέλεσμα εκείνος που επιβαρύνεται να είναι ο συνδρομητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: