3.7.12

Ποιοι θα εκπέμψουν ψηφιακά στην Αττική


Ποιοι θα εκπέμψουν ψηφιακά στην Αττική

Όλα οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί θα εκπέμπουν μαζί ψηφιακά από τις 20 Ιουλίου, στο λεκανοπέδιο της Αττικής.  Σε 17 μέρες το σήμα των εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας σταθμών  από το Κέντρο Εκπομπής Υμηττού θα είναι μόνο ψηφιακό, καθώς σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, και εκπληρώνοντας όρο του Μνημονίου 2 (!)  θα σταματήσει η αναλογική μετάδοση. Για τη λήψη του επίγειου ψηφιακού σήματος είναι απαραίτητη η απόκτηση είτε η απόκτηση ψηφιακού δέκτη, είτε η κατοχή τηλεοπτικής συσκευής, με σύστημα κωδικοποίησης MPEG-4.

Στο εγχείρημα αυτό θα συμμετέχουν όλοι οι εθνικής εμβέλειας σταθμοί που είναι στη  Digea (Mega, ANT1, STAR, Alpha,  Σκάι, Μακεδονία  TV), αλλά και οι περιφερειακοί  Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψαν οι υπηρεσιακοί υπουργοί  , Υποδομών, Σίμος Σιμόπουλος και Επικρατείας, Αντώνης Αργυρός, στο Κέντρο Εκπομπής  Υμηττού μεταφέρονται οι σταθμοί που εκπέμπουν στους διαύλους, 54 και 65. Στη νέα ψηφιακή συχνότητα 54 θα εκπέμπουν οι σταθμοί , Extra , Attica, High και Nickelodeon  στην 65 οι, Blue Sky ,Kontra ΤΗΛΕΑΣΤΥ και  Channel 9. Επιπλέον  στη συχνότητα 63 με απόφαση του  ΕΣΡ, μαζί με τους , MAD, MTV, 0-6,  Sport TV εντάσσονται  και οι σταθμοί  Sunny Channel και Shop TV  μετά από σχετική τροποποίηση στη νομοθεσία,  αν και με  τον  αρχικό σχεδιασμό οι περιφερειακοί σταθμοί θα εξέπεμπαν μόνο από το Κέντρο Εκπομπής Αίγινας, οπότε είναι κερδισμένοι. Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία αυτή γίνεται χωρίς να έχουν χορηγηθεί άδειες, αφού σύμφωνα με το σχέδιο της Τρόικα, πρώτα θα ολοκληρωθεί η απόδοση του ψηφιακού μερίσματος και τη διακοπής του αναλογικού σήματος και μετά το ΕΣΡ θα χορηγήσει άδειες.
Η ΕΡΤ θα παραμένει προσωρινά  εκτός μετάβασης από το Κέντρο Εκπομπής Υμηττού στην Αττική  μέχρι να ολοκληρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Στις 17 Αυγούστου θα εκπέμπουν ψηφιακά και τα προγράμματα  ΝΕΤ, ΕΤ1, συμμετέχουν στο ψηφιακό της μπουκέτο.  Η nova έχει ήδη κάνει μόνη της, τη μετάβαση στο επίγειο σήμα, εκπέμποντας μόνο ψηφιακά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: