12.7.12

Η δύσκολη «εξίσωση» της ΕΡΤ




Σε μια κρίσιμη περίοδο αναλαμβάνει την ευθύνη της ΕΡΤ (αλλά και των ΜΜΕ) ο Σίμος Κεδίκογλου. Όσο οι αποφάσεις για το μέλλον της  εταιρείας δεν λαμβάνονται, οι ελληνικές εταιρείες παράγωγης  είναι κυριολεκτικά στον αέρα και που περιμένουν σαν «μάννα εξ ουρανού» τις νέες αναθέσεις εκπομπών για να ανασάνουν. Με δομένη την μακρά προεκλογική περίοδο που ήταν ένας ακόμη λόγος για το «πάγωμα» των αναθέσεων προγράμματος,  το πρόβλημα έχει γιγαντωθεί  και  δεν αφορά μόνο τις  εταιρείες και τους χιλιάδες ανθρώπους που αυτές συντηρούν ,αλλά  και την ίδια την  ΕΡΤ  η οποία θα ξεκινήσει χωρίς πρόγραμμα το Σεπτέμβριο.


Αν η κυβέρνηση  αλλάξει την διοίκηση, ακόμη και προσθέτοντας μέλη στο ΔΣ της  τα νέα πρόσωπα θα  χρειαστούν θέλουν τουλάχιστον ένα τρίμηνο να  αντιληφθούν τι γίνεται στην κρατική ραδιοτηλεόραση  και άλλους τρεις να σχεδιάσουν και να  υλοποιήσουν. Αν  προστεθεί και το  νομοθετικό πλαίσιο που προβλέπει να προκηρυχτούν οι θέσεις του πρόεδρου και του διευθύνοντος, να περάσουν από την επιτροπή διαφάνειας της Βουλής και το ΕΣΡ τότε οι αποφάσεις θα καθυστερήσουν ακόμη περισσότερο.

 Στην περίπτωση που ληφθεί η απόφαση να παραμείνει στη θέση του ο Λ. Ταγματάρχης, έστω και προσωρινά,  είναι βέβαιο πως θα υπάρχει θέμα συνύπαρξης με τον υφυπουργό. Ο  Σ Κεδικογλου, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες,  επιζητεί την δικαίωση όλων όσων έλεγε όταν ήταν στην αντιπολίτευση κατά της ΕΡΤ, Η στάση του  Λ. Ταγματάρχη- αν παραμείνει- εξαρτάται από την εμπιστοσύνη που θα του παρασχεθεί να συνεχίσει την δουλειά ,τους ορούς και τους στόχους που θα ορίσουν  και κυρίως τους ανθρώπους με τους οποίους θα του επιβάλλουν να συνεργαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: