17.7.12

Στον αέρα η συμφωνία ΕΡΤ- Champions League!




Άγνωστο παραμένει αν οι έλληνες θεατές θα βλέπουν και τον αγώνα της Τετάρτης του Champions League,. Η ΕΡΤ  αν και υπερίσχυσε στο διαγωνισμό της TEAM με πρόταση φθηνότερη κατά 25% σε σχέση με το διάστημα 2006-09 δεν έχει υπογράψει τη σχετική σύμβαση. Προηγήθηκαν οι  καταγγελίες  του Σίμου Κεδίκογλου, ως βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης  και την εισαγγελική διερεύνηση δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί με πιθανό το ενδεχόμενο να ακυρωθεί.


Συγκεκριμένα, μετά την ανακοίνωση της άσκησης εισαγγελικής δίωξης από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, το απελθόν  ΔΣ της ΕΡΤ , κρίνοντας πως σύμβαση δεν έχει πρόβλημα, έλαβε την απόφαση να καταθέσει την προκαταβολή των 2 εκατ. ευρώ στην TEAM, από το συνολικό ετήσιο ποσό των 10,3 εκατ. ευρώ για να αρχίσει να τρέχει η συμφωνία. Καθώς όμως δεν δόθηκε η εντολή πληρωμής, εξαιτίας των δύο εκλογικών αναμετρήσεων η συμφωνία δεν έχει υλοποιηθεί. Είναι πολύ πιθανό η TEAM, όσο περνάει ο καιρός, να προσφύγει  σε βάρος της  ΕΡΤ, ζητώντας την ακύρωσή της και να ενεργοποιήσει τη σχετική ρήτρα των 31,2 εκατ. ευρώ με ταυτόχρονη προσφυγή σε διεθνές  διαιτητικό δικαστήριο.  Η ΕΡΤ δηλαδή, είναι πολύ πιθανό και να μην δείξει τους αγώνες και να πληρώσει στην TEAM  μία τεράστια αποζημίωση.


Το επιχείρημα της ΕΡΤ  για τη σύμβαση με το Champions League  είναι πως έχει πλεονάσματα της τάξης των  57 εκατ. ευρώ και  συνεπώς μπορεί να σηκώσει το βάρος της 3ετούς συμφωνίας των 30,2 εκατ. ευρώ ακόμη και αν το ποδοσφαιρικό προϊόν,  δεν φέρει την ανάλογη διαφήμιση για να ισοσκελίσει το κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: