21.7.12

Θα δείξει η ΕΡΤ το Champions League;



Η «καυτή πατάτα» της σύμβασης ΕΡΤ-Champions League  που υπέγραψε η διοίκηση Ταγματάρχη- Στεφάνου θα περάσει στη νέα διοίκηση που θα οριστεί τις επόμενες μέρες. Ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΡΤ, υφυπουργός επικρατείας Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος και κατέθεσε στην εισαγγελία για τη συμφωνία, πρέπει να αποφασίσει το μέλλον της. Αν θα την υλοποιήσει, αν θα την επαναδιαπραγματευτεί ή αν θα την ακυρώσει. Κι όλα αυτά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα,  καθώς έρχεται  ο Αύγουστος του  Champions League. Η nova είναι η σίγουρη. Το ερώτημα είναι ποιοι θα είναι  το δεύτερο κανάλι που θα δείξει τους αγώνες.

Για τη συμφωνία ΕΡΤ- TEAM ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης άσκησε δίωξη , ενώ η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, που είχε ασχοληθεί με την υπόθεση είχε εισηγηθεί να μπει στο αρχείο. Η ΕΡΤ κέρδισε τη μάχη για τα δικαιώματα του  Champions League  για την 3ετία 2012-15 καταθέτοντας προσφορά  ύψους 10,2 εκατ. ευρώ το χρόνο, πετυχαίνοντας μείωση 20% σε σχέση με την προηγούμενη σύμβαση έχοντας προ φόρων κέρδη 57 εκατ. ευρώ και χωρίς δανειακές υποχρεώσεις.   Το Mega ήταν το κανάλι με τη δεύτερη προσφορά ύψους 2 εκατ. ευρώ το χρόνο, με  το επιχείρημα της μείωσης της διαφημιστικής δαπάνης. Δηλαδή στην πραγματικότητα, το Mega με ζημιές ύψους 20 εκατ, ευρώ το 2011, και με ανοικτό το ζήτημα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 10 εκατ. ευρώ και την αναζήτηση ομολογιακού, δεν ήταν σε θέση να καταθέσει υψηλότερη πρόταση. 
Ως αποτέλεσμα της πολιτικής και τηλεοπτικής σύγκρουσης, ησύμβαση με την ΤΕΑΜ δεν έχει όμως υπογραφεί γεγονός που σημαίνει πως αυτόματα μπορεί να ακυρωθεί, αν και το προηγούμενο ΔΣ  της  ΕΡΤ είχε εγκρίνει  την καταβολή εγγύησης ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: