13.7.12

Ψηφιακό παιχνίδι για λίγους στην TV



Ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο διαμορφώνει  η μετάβαση η διακοπή αναλογικού σήματος των τηλεοπτικών σταθμών  στην Αττική, στις 20 Ιουλίου, από το Κέντρο Εκπομπής Υμηττού. Πραγματοποιείται χωρίς η κυβέρνηση να έχει χορηγήσει άδειες  υπό τη σύμφωνη γνώμη της Τρόικα (!) και εδραιώνει τους παρόχους δικτύου Digea και ΕΡΤ, περιορίζοντας ακόμη περισσότερο τις ελπίδες του Alter να εκπέμψει ξανά.


Η  διακοπή του αναλογικού σήματος από τον Υμηττό είναι σημαντική καθώς σύμφωνα με Digea  «αφορά άμεσα περίπου 150.000 νοικοκυριά τα οποία δεν θα έχουν την εναλλακτική να δουν αναλογικά από το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας». Πρακτικά αυτό σημαίνει με δεδομένη την ψηφιακή εκπομπή από το Κέντρο της Αίγινας, πως αναλογική τηλεόραση, θα βλέπει ένα μικρό μέρος των κατοίκων του λεκανοπέδίου, που λαμβάνουν σήμα από το κέντρο Εκπομπής της Πάρνηθας. Η διακοπή του αναλογικού σήματος στο σημείο δεν έχει ακόμη οριστεί
Αρχικά στις 20 Ιουλίου θα διακοπεί η εκπομπή αναλογικού σήματος για τα κρατικά  και  ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας (ALPHA, ANT1, ALTER, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ, STAR) τα οποία και θα εκπέμπουν πλέον μόνο ψηφιακά από το συγκεκριμένο Κέντρο Εκπομπής Η ΕΡΤ - λόγω της μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων - θα διακόψει την εκπομπή του αναλογικού σήματος στα κανάλια ΕΤ, ΝΕΤ, ΕΤ3 στις 17 Αυγούστου 2012. Μαζί με τα εθνικής εμβέλειας θα εκπέμψουν  ψηφιακά και οι περιφερειακοί Πρόκειται για τους σταθμούς High, Nickelodeon, Attica, Extra, MTV, Mad, Sport TV, 0-6, Kontra, Blue Sky, Channel 9, Τηλεάστυ, Body in Balance Sunny Channel.

Δεν υπάρχουν σχόλια: