23.8.12

Δεν τέλειωσε η υπόθεση «ΕΡΤ- Champions League”



 Χθες η κρατική τηλεόραση έδειξε τον αγώνα Μάλαγα-ΠΑΟ, αλλά η υπόθεση  Champions League έχει πολύ δρόμο ακόμη με την ΕΡΤ να έχει συμφωνήσει με την  TEAM ως το τέλος του έτους να καταβάλει περίπου 5,4 εκατ. ευρώ, χωρίς να αλλάξει η μεταξύ τους σύμβαση. Όπως και στην κεντρική σκηνή το αίτημα είναι η επιμήκυνση των δόσεων... Άρα ο δρόμος είναι ανηφορικός.

Το ιστορικό έχει ενδιαφέρον. Η προηγούμενη διοίκηση  της ΕΡΤ, με επικεφαλής το Λάμπη Ταγματάρχη, και έχοντας τη σύμφωνη γνώμη της προηγούμενης κυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ), στην κλειστή διαδικασία της TEAM, κέρδισε τη μάχη , καταθέτοντας μια πρόταση κατά 20% φθηνότερη. Συμφώνησε να πληρώσει 10.800.000 ευρώ για την τριετία 2012-15 έναντι 13.500.000  ευρώ την περίοδο 2009-12.
Ακολούθησαν οι  καταγγελίες των τηλεοπτικών σταθμών και του τότε βουλευτή της ΝΔ και σημερινού υφυπουργού Επικρατείας,  Σιμου Κεδίκογλου. Οι προτάσεις των ιδιωτικών σταθμών ήταν κατά πολύ μικρότερες και ξεκίνησε η προκαταρκτική εξέταση. Η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, πρότεινε να μπει η  υπόθεση στο αρχείο, όμως ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης άσκησε διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος των Λάμπη Ταγματάρχη, πρώην διευθύνων σύμβουλος ΕΡΤ, Στέλιου Στεφάνου, πρώην προεδρεύων ΕΡΤ και Δημήτρη Χατζηγεωργίου, διευθυντή αθλητικού τομέα ΕΡΤ.
Η σύμβαση με την TEAM δεν ενεργοποιήθηκε, αν και μετά την άσκηση της δίωξης, το ΔΣ της ΕΡΤ εξουσιοδότησε ομόφωνα το Λάμπη Ταγματάρχη να υπογράψει για την προκαταβολή των 2 εκατ. ευρώ. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος δεν το έπραξε. Η απόφαση για τη μετάδοση του αγώνα Μάλαγα –ΠΑΟ ελήφθη δύο μέρες πριν την διεξαγωγή του, αφού  η νέα κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) όρισε με καθυστέρηση τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: