27.9.12

Χωρίς ελληνικές σειρές η ΕΡΤ!




Χωρίς ελληνικό πρόγραμμα παραμένει για 5η η ΕΡΤ. Ενώ οι τουρκικές σειρές σαρώνουν την ιδιωτική τηλεόραση, ούτε και η νέα διοίκηση του Νίκου Σιμου δεν μπορεί να προχωρήσει σε αναθέσεις ελληνικού προγράμματος και να διασώσει μεγάλες και μικρές εταιρείες τηλεοπτικών παραγωγών.  Στην καλύτερη περίπτωση η πρώτη ελληνική σειρά μυθοπλασίας που θα είναι σε θέση να μεταδώσει η ΕΡΤ θα είναι εντός του εξαμήνου του 2013.


Η τελευταία σειρά που μετέδωσε η ΕΡΤ ήταν ο «Καρυωτάκης» επί διοίκησης του Χ. Παναγόπουλου, σημερινού αντιπροέδρου του Παναθηναϊκού. Έκτοτε πέρασαν από τη διοίκηση της ΕΡΤ, οι, Τ. Καλημέρης ( οποίος βρίσκεται ξανά στην ΕΡΤ ως μέλος του ΔΣ),  Γ. Γαμπρίτσος (σήμερα στον ΟΤΕ TV)  , Θ. Παπαγεωργίου και Λ. Ταγματάρχης,  αλλά αποφάσεις για ελληνικές σειρές μυθοπλασίες δεν ανατέθηκαν. Κανείς δεν πήρε το βάρος της απόφασης να αναθέσει σειρές σε Έλληνες παραγωγούς, φοβούμενοι ίσως το θόρυβο από τις καταγγελίες για το κόστος των προγραμμάτων. Η χρονική συγκυρία έχει ενδιαφέρον. Την ίδια περίοδο η ΕΡΤ αντιμετώπιζε επιτυχώς το σχέδιο του Η. Μόσιαλου για το κλείσιμο της ΕΤ1 το οποίο και απετράπηκε, ενώ οι ιδιωτικοί σταθμοί, είχαν ήδη απλήρωτους τους συντελεστές των ελληνικών σειρών και ελάμβαναν την απόφαση για την τουρκική τηλεοπτική επέλαση.

Εκεί που θα περίμενε κανείς πως η κυβέρνηση Σαμαρά θα έδινε βάρος στην ελληνική παραγωγή η πρώτη απόφαση που έλαβε,  ο Σ. Κεδίκογλου, ήταν η υφαρπαγή του 25% του ανταποδοτικού από την ΕΡΤ στο ΛΑΓΗΕ ΑΕ! Εσχάτως το ενδιαφέρον  εστιάζεται στις μαζικές προσλήψεις ειδικών συμβούλων στην ΕΡΤ, με μέσες αποδοχές τα 3.500 ευρώ μικτά και από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.  Το επόμενο βήμα ήταν η αγορά ξένου προγράμματος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: