23.10.12

Δύο νέες εφημερίδες για μία “Ελευθεροτυπία”





Δύο εφημερίδες για τους κεντροαριστερούς αναγνώστες. Σε μια προσπάθεια να καλυφθεί το κενό της “Ελευθεροτυπίας”, δύο διαφορετικές πρωτοβουλίες ετοιμάζονται να κάνουν το επόμενο βήμα. Η πρώτη είναι από εργαζόμενους στην “Ελευθεροτυπία”, οι οποίοι και ετοιμάζουν την “Εφημερίδα των Συντακτών”.
Αυτό ήταν άλλωστε και το πρώτο σύνθημα της Ελευθεροτυπίας” όταν πρωτοκυκλοφόρησε και μετά το επεισοδιακό κλείσιμο της εφημερίδας τον περασμένο Δεκέμβριο μια ομάδα εργαζομένων τοποθετεί χρήματα και είναι πρόθυμη να ρισκάρει, δημιουργώντας την εταιρεία “Ανεξάρτητα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης” με τη συμμετοχή του Συνεταιρισμού των εργαζομένων , ο οποίος θα έχει και το 51% της εταιρείας.

“Η Εφημερίδα των Συντακτών” θα κυκλοφορήσει ως το τέλος του μήνα, ενώ έκανε ήδη την πρώτη εμφάνιση στο Facebook.  Διευθυντής είναι ο Νίκος Βουλέλης και διευθυντής σύνταξης ο Σταμάτης Νικολόπουλος, επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ ο Γιάννης Σμυρλάκης και σύμβουλος έκδοσης ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσουκαλάς.


Η δεύτερη απόπειρα  έρχεται από τον εκδότη του Ποντικιού” Αντώνη Δελλατόλα. Στο παρελθόν ο δημοσιογράφος εκδότης έδειξε ενδιαφέρον για την “Ελευθεροτυπία” χωρίς να κατορθώσει να φτάσει σε συμφωνία με τη Μανία Τεγοπούλου.  Τώρα, χωρίς να είναι βέβαιο για το ποιος θα χρηματοδοτήσει την έκδοση, εκτός από τον ίδιο, μαζί με μια ομάδα δημοσιογράφων της εφημερίδας θα επιχειρήσει να κερδίσει το συγκεκριμένο χώρο των αριστερών και κεντροαριστερών  αναγνωστών. 
Θα αντέξουν οι δύο νέες εφημερίδες, είναι ένα από τα ερωτήματα. Θα ανταποκριθούν στις ανάγκες των αναγνωστών. Και πως θα αντιδράσει η Μανία Τεγοπούλου;


Δεν υπάρχουν σχόλια: