14.11.12

Πρόσφυγες από ΕΣΗΕΑ για Alter




Αντιδράει η ΕΣΗΕΑ στην κίνηση του  Γιώργου Κουρή για την «επανεκκίνηση»  του  Alter. Ο εκδότης και επιχειρηματίες εξασφάλισε τη σύμφωνη γνώμη περίπου 250 εργαζομένων οι οποίοι  παραχωρούν στη διοίκηση το δικαίωμα επαναλειτουργίας του καναλιού, δίχως να έχουν ικανοποιηθεί οι προηγούμενες απαιτήσεις τους. Συνολικά στο σταθμό εργάζονταν περίπου 700 εργαζόμενοι.



Η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε μετά τη συνέλευσης των εργαζομένων (δημοσιογράφων κι άλλων στα γραφεία της, να προσφύγει στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) αλλά και στο Υπουργείο Εργασίας όπου θα εκθέσουν τα επιχειρήματα τους, καθώς η τηλεοπτική εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα. Η άποψη των νομικών της ΕΣΗΕΑ είναι πως το  Alter δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει ξανά όσο είναι σε εκκρεμότητα οι  απαιτήσεις των τραπεζών, παράλληλα με τα ασφαλιστικά μέτρα στα οποία έχουν προβεί εργαζόμενοι και προμηθευτές και τις σχετικές προσωρινές διαταγές που έχουν εκδοθεί από τα δικαστήρια. Επίσης οι νομικοί της ένωσης συντακτών εκτιμούνπως δεν μπορεί να μεταβιβαστεί  η άδεια σε άλλη εταιρεία, διότι πρέπει να προηγηθεί έγκριση από το ΕΣΡ, συνεπώς εκτιμούν πως είναι δύσκολο να εκπέμψει ξανά σήμα το κανάλι.

Οι αιτιάσεις αυτές μπορεί να ισχύουν, από την άλλη όμως η εμπειρία από το νομικό καθεστώς της ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα, είναι πως «όλα επιτρέπονται και όλα απαγορεύονται». Και πως όποιος έχει τη δυνατότητα να έχει ρεύμα και να μεταδίδει πρόγραμμα το πράττει, καθώς στα media επικρατεί εκείνος που έχει την ισχύ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: