12.12.12

Ρυθμιστής η κυβέρνηση στα media


Short stories12.11.2012

Τον κύριο και σχεδόν αποκλειστικό ρόλο της κυβέρνησης στη λήψη των αποφάσεων για τη διαμόρφωση της ελληνικής πολιτικής για τα μέσα ενημέρωσης και σημείωσε την έλλειψη επαρκούς «ρυθμιστικής ανεξαρτησίας», παρά την ύπαρξη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, διαπιστώνει για την Ελλάδα η έρευνα του ΕΛΙΑΜΕΠ στο πλαίσιο του προγράμματος MEDIADEM, που διεξήχθη σε 14 ευρωπαϊκές χώρες .


**Κύμα απολύσεων και στην τηλεόραση του Σκάι. Η εκπομπή «Συντέλεια»  θα σταματήσει στο τέλος του μήνα, και οι περισσότεροι των συνεργατών απομακρύνονται, ενώ όπως εκτιμάται θα διακοπεί η μετάδοση μιας ακόμη εβδομαδιαίας εκπομπής.


**Πρόστιμα συνολικού ύψους 300.000 ευρώ επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha» για παράνομη προβολή του τηλεπαιχνιδιού «Boing» χωρίς την απαιτούμενη σχετική άδεια της Εθνικής Επιτροπής Ελέγχου Τυχερών Παιγνίων.

**Λαμβάνει κρατική διαφήμιση και δημοσιεύει ισολογισμούς χωρίς να έχει εργαζόμενους δημοσιογράφους. Το καθεστώς της εφημερίδας “Ο Λόγος” αποκαλύπτει με επιστολή του προς τον υπουργό  Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, η αρμοδιότητα του οποίου είναι ο έλεγχος των κριτήριων για τη δημοσίευση των ισολογισμών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: