20.8.13

Έκτακτη συνεδρίαση του ΕΣΡ, αύριο, για τον 902



Βγαίνει από τη “θερινή ραστώνη” το ΕΣΡ. Αύριο, Τετάρτη συνεδριάζει, εκτάκτως η Ραδιοτηλεοπτική Αρχή, με θέμα τη μεταβίβαση των μετοχών της “Ραδιοτηλεοπτικής” από το ΚΚΕ στην κυπριακή off shore “A- Orizon Media Ltd”. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κληθεί οι εκπρόσωποι της εταιρείας για να απαντήσουν στις ερωτήσεις των μελών του ΕΣΡ για την απόκτηση τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας 902 TV  και του ραδιοφωνικού σταθμού 902 Αριστερά στα  FM.



Το συμβόλαιο πώλησης της εταιρείας  κατατέθηκε την Παρασκευή 9  Αυγούστου, στο ΕΣΡ  και ως τίμημα αναφερόταν το ποσό των 3,7 εκατ. ευρώ. Ο φάκελος παρέμεινε χωρίς να ανατεθεί, καθώς τα μέλη  του συμβουλίου δεν θεώρησαν σκόπιμο να διακόψουν τις διακοπές τους, για τον έλεγχο της μεταβίβασης ενός τηλεοπτικού σταθμού, ο οποίος εκπέμπει σε όλη τη χώρα. Στο ενδιάμεσο, η δημοσιογραφική έρευνα έφερε στο φως νέα στοιχεία για την off shore εταιρεία, όπως για παράδειγμα πως το μετοχικό της κεφάλαιο  ανέρχεται σε 2.000 ευρώ  και μέτοχος της είναι η

η «Naloita Ventures Ltd”, με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους. Το συμβούλιο σύμφωνα με το νόμο πρέπει να καλέσει το γενικό διευθυντή της εταιρείας  για να υποβάλει ερωτήσεις και στη συνέχεια να αναθέσει σε κλιμάκιο επιστημόνων (οικονομολόγο, νομικό, τεχνικό) τον έλεγχο του νέου μετόχου. Στα στοιχεία που εξετάζονται είναι η οικονομική αυτοτέλεια των πρόσωπων που εμφανίζονται στο νέο μετοχικό σχήμα, το πρόγραμμα του σταθμού και η τεχνική κάλυψη με πομπούς και αναμεταδότες όλης της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: