6.2.14

Εκμεταλλεύτηκαν το λουκέτο, πήραν τα τουρνουά!


Το κενό της ΕΡΤ και της διαδόχου της ΝΕΡΙΤ κατέλαβαν στο μπάσκετ ο ΟΤΕ TV  και ο ΑΝΤ1 και επίσημα. Οι αγώνες της εθνικής ομάδας μπάσκετ, μετά από πολυετή και αυτονόητη συνεργασία με την ΕΡΤ, αλλάζουν κανάλι και πάνε στον ΑΝΤ1 και τον ΟΤΕ  TV.


Η ΕΡΤ είχε εξασφαλίσει τα δικαιώματα των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων στη Σλοβενία(2013) και στην Ουκρανία(2005) όπως και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μπάσκετ. Το «αιφνιδιαστικό» λουκέτο της 11ης Ιουνίου στην ΕΡΤ από την κυβέρνηση είχε ως αποτέλεσμα να μην υπογραφεί η συμφωνία με τη FIBA, η οποία αναζήτησε λύση στη «συμμαχία» ΟΤΕ TV-ANT1 που διεκδικούσε τα τουρνουά. Παραμένει ερωτηματικό , αν ο διαχειριστής της ΕΡΤ ΑΕ και πρώην διευθύνων σύμβουλος Γκίκας Μάναλης, διεκδίκησε ή όχι τα δικαιώματα των τριών τουρνουά, για τα οποία είχε συμφωνήσει, για λογαριασμό της ΕΡΤ, ο Τζόνι Καλημέρης.


Ο ΟΤΕ TV ανακοίνωσε και επίσημα πως εξασφάλισε τη μετάδοση όλων των αγώνων, μαζί με τις εμφανίσεις της Εθνικής μας ομάδας, η, το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2014 της Ισπανίας και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ 2015 της Ουκρανίας, που θα μεταδοθούν ζωντανά και αποκλειστικά σε ποιότητα high definition στα κανάλια OTE SPORT. Επιπλέον, ο ΟTE TV  απέκτησε  σε αποκλειστικότητα τα δικαιώματα μετάδοσης όλων των αγώνων της Dream Team, κατά την προκριματική φάση. Ο Βασίλης Σκουντής, μαζί με τη δημοσιογραφική ομάδα του ΟΤΕ TV, θα περιγράψουν τις μονομαχίες από τον εναρκτήριο έως και τον τελευταίο αγώνα στα παρκέ της Ισπανίας και της Ουκρανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: