28.11.14

Ανανεώνει με Bundesliga ο ΟΤΕ TV



Ολοταχώς για την ανανέωση του Γερμανικού Πρωταθλήματος  οδεύει ο  ΟΤΕ TV. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο ΟΤΕ θα συνεχίσει να μεταδίδει για τις δύο επόμενες τηλεοπτικές σεζόν τους αγώνες της Bundesliga , μετά από σκληρό ανταγωνισμό. Οι τιμές εκτινάχθηκαν στα ύψη καθώς υπήρξε ενδιαφέρον κι από μεγάλα δίκτα όπως το Eurosport που ενδιαφέρονταν για μια κεντρική συμφωνία.


Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις, φαίνεται όμως πως ο ΟΤΕ θα κερδίσει και αυτή την «αναμέτρηση» όπως και εκείνη του Champions League και το  Europa League, καταβάλλοντας υψηλό τίμημα. Η Ελλάδα, αν και βρίσκεται σε κατάσταση φτωχοποίησης, σε αντίθεση με άλλες χώρες του Νότου που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση, εξακολουθεί να πληρώνει τεράστια ποσά για αθλητικά τηλεοπτικά δικαιώματα.

Καθώς μπαίνουμε σταδιακά στο Δεκέμβριο έρχεται και η ώρα των απαντήσεων για  ΟΤΕ,  Forthnet και Vodafone-HOL. Ο  ΟΤΕ έχοντας πλέον το «βάρος» της σύμβασης με την TEAM της επόμενης 3ετίας (2015-18) στο  Champions League και το  Europa League θα φανεί να επιλέξει αν θα καταθέσει δεσμευτική πρόταση για τους περίπου 500 χιλιάδες συνδρομητές της Nova. Κι από την άλλη πλευρά το σχήμα των  Vodafone-WIND, θα δείξει ποια είναι η τελική του στάση στο σχέδιο επέκτασης τους στη συνδρομητική τηλεόραση, έχοντας ήδη το 40% της Forthnet. Έρχεται όμως και η ώρα της αλήθειας για την ίδια τη Forthnet για να δώσει τις απαντήσεις της σε αυτό το επιχειρηματικό παιχνίδι που θα καθορίσει το χάρτη της τηλεόρασης, του Internet και των τηλεπικοινωνιών για τα επόμενα χρόνια.



Δεν υπάρχουν σχόλια: