12.11.14

Όταν η ΝΕΡΙΤ έλεγε «όχι» σε Champions League και Mundial!



Μπορεί η ΝΕΡΙΤ να διεκδικεί και να κερδίζει δικαιώματα αθλητικών μεταδόσεων όπως συνέβη με τους αγώνες της Εθνικής ποδοσφαίρου, όμως ο πρώην πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος, Γιώργος Προκοπάκης υποστηρίζει όσο κατείχε τη θέση, το Εποπτικό Συμβούλιο της εταιρείας δεν ήθελε να ακούσει ούτε για Mundial, ούτε για το  Champions League.


Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ΝΕΡΙΤ έχει εξασφαλίσει από την TEAM  τα δικαιώματα του  Champions League και για τα επόμενα τρία χρόνια, πιστοποιώντας τη «στροφή» που έκανε η κυβέρνηση στο θέμα των αθλητικών μεταδόσεων, από την εποχή που ο Σίμος Κεδίκογλου εξέδιδε οργισμένες ανακοινώσεις εναντίον της τότε ΕΡΤ.  Ο  Γ. Προκοπάκης, σε εκτενές άρθρο που δημοσίευσε στο περιοδικό «The books  Journal» το αρνητικό κλίμα που υπήρχε στο Εποπτικό Συμβούλιο για τα αθλητικά δικαιώματα και το διπλό κίνδυνο επιβάρυνσης της ΝΕΡΙΤ με ζημία της τάξης ύψους τουλάχιστον 26 εκατ. ευρώ αν δεν αναλάμβανε τις σχετικές υποχρεώσεις της πρώην ΕΡΤ.
«Ολόκληρη συνεδρίαση του ΕΣ παρουσία μου αναλώθηκε με την απαίτηση άρνησης ανάληψης των δικαιωμάτων αθλητικών μεταδόσεων» αναφέρει και εξηγεί ποια ήταν η στάση των μελών του συμβουλίου «Ούτε Champions League, ούτε Mundial, 26 εκατ. ευρώ,  άμεση ζημία για τον «μέτοχο», βέβαιη δικαστική ήττα στη διεθνή διαιτησία με πρόσθετο κόστος και διεθνής διασυρμός – εκτός βέβαια εάν η ΔΤ ήταν εν λειτουργία και εξεπλήρωνε τις σχετικές υποχρεώσεις του «μετόχου»!»


Η αλλαγή στάσης της ΝΕΡΙΤ ήρθε μετά τα υψηλά ποσοστά θεαματικότητας του καναλιού στο Mundial. Η ΝΕΡΙΤ καθώς δεν διέθετε πρόγραμμα είδε τα αθλητικά προγράμματα ως «θείο δώρο» και εκεί που δεν ήθελε ούτε να γνωρίζει, απέκτησε και κανάλι αθλητικών επαναλήψεων, το ΝΕΡΙΤ Sports.

Δεν υπάρχουν σχόλια: