23.12.14

Βιώσιμοι 6 σταθμοί εθνικής εμβέλειας



Οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν πάψει να είναι προσοδοφόροι γι ‘αυτό και το αντίτιμο που καλείται να πληρώσει η  Digea είναι χαμηλό. Τη θέση αυτή διατύπωσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, το μέλος του ΔΣ της  Digea και διευθύνων σύμβουλος του Star Channel, Πάνος Κυριακόπουλος.


Η συζήτηση έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου 3 βδομάδες, μετά από τις καταγγελίες σταθμών της Μακεδονίας για την τιμή που ζητάει ο φορέας. Ο  Π. Κυριακόπουλος ανέφερε στην Επιτροπή ότι περίπου οι μισοί περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί δεν καταβάλλουν το ορισμένο αντίτιμο, παρά το γεγονός ότι αυτό είναι μικρότερο από το κόστος της αναλογικής εκπομπής.  Το κρίσιμο ζήτημα είναι αυτό το βιωσιμότητας των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας στην ψηφιακή εποχή.  Σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, ο Π. Κυριακόπουλος δήλωσε πως η αγορά χωράει 6 σταθμούς που μπορούν να μεταδίδουν σήμα σε όλη την Επικράτεια.

Μια ακόμη μεγάλη εκκρεμότητα του ελληνικού κράτους για την οποία υπάρχει απόφαση και της Ολομέλειας του ΣτΕ, είναι αυτής της έκδοσης των τηλεοπτικών αδειών. Κατά τον Π. Κυριακόπουλο, είναι παρωχημένη την συζήτηση για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών εξαιτίας των δυνατοτήτων που δίνει η τεχνολογία για τη μετάδοση προγραμμάτων και μέσα από το Internet. Πλην όμως το ίδιο το Διαδίκτυο είναι εκείνο που στερεί έσοδα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, όπως είπε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: