6.12.14

Εθνική και Μουντιάλ στην κορυφή του ενδιαφέροντος



Η πρόκριση στους 8 του Μουντιάλ της Βραζιθλίας μπορεί να χάθηκε στα πέναλτι, τον αγώνα της  Εθνικής μας με την Κόστα Ρίκα (1-1,5-3 στα πέναλτι) παρακολουθούσαν  2,8 εκατ. θεατές στη ΝΕΡΙΤ, σύμφωνα με τον ετήσιο απολογισμό της Nielsen. Η μεγάλη αυτή αναμέτρηση ήταν το δημοφιλέστερο πρόγραμμα της τηλεοπτικής σεζόν 2013-14 με μέσο τηλεθέαση 28,6%.



Στη λίστα με τα 10 κορυφαία σε θέαση αθλητικά προγράμματα υπάρχουν δύο δίκτυα, της ΝΕΡΙΤ που πήρε τα δικαιώματα του Μουντιάλ από την ΕΡΤ και το MEGA που είχε τους προκριματικούς αγώνες της Εθνικής προς το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο ΑΝΤ1 που επένδυσε στο  Europa League δεν διαθέτει κάποιον αγώνα στην πρώτη δεκάδα, ενώ απουσιάζουν συνολικά όλα τα άλλα αθλήματα!



Στη δεύτερη θέση της Nielsen  ο αγώνας Ρουμάνια-Ελλάδα στο MEGA με 26,2% και τρίτος εκείνος της Εθνικής με την Ακτή Ελεφαντοστού με 24,6% για το Μουντιάλ.  Το μεγάλο τελικό του Μουντιάλ, ανάμεσα σε Γερμανία και Αργεντινή παρακολούθησε το 23,6% το δείγματος. Στην πέμπτη θέση είναι το ματς Ελλάδα-Ρουμανία με μερίδιο 21% στο Mega, ενώ το Κολομβία- Ελλάδα, είδε το 19% του πληθυσμού που παρακολουθούσε τηλεόραση. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι αγώνες του Μουντιάλ, Ολλανδία-Αργεντινή με 17,3%, Βραζιλία, Γερμανία με 17,3% και Βραζιλία- Κροατία με 16,9%. Στη δέκατη θέση της κατάταξης η αναμέτρηση, Ελλάδα0 Σλοβακία με 16,% στο MEGA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: