17.3.15

Επιστρέφουν ΕΡΑ ΣΠΟΡ και ΕΤ3



Με όλες τις δομές θα επιστρέψει η ΕΡΤ. Τουλάχιστον αυτό διαβεβαίωσε χθες ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τα ΜΜΕ, Νίκος Παππάς, μιλώντας στην  κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ και στους βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης. Μέσα στις επόμενες 45 μέρες, και αν δεν υπάρξουν απρόοπτα από τις διαπραγματεύσεις, η ΕΡΤ θα εκπέμψει ξανά.


Στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί ως την Τετάρτη στη Βουλή θα υπάρχει   πληρέστερη αναφορά στις δομές της ΕΡΤ, χωρίς ωστόσο να κατονομάζονται. Οι τηλεοπτικοί και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί θα ανοίξουν σταδιακά, ανάλογα με το πρόγραμμα που θα σχεδιαστεί και τις τεχνικές δυνατότητες που θα υπάρχουν. Στους στόχους της κυβέρνησης είναι πάντως να επιστρέψουν, τόσο η ΕΤ3 , όσο και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ενώ το σήμα με το λογότυπο της ΕΡΤ θα  επανέλθει ως το τέλος του Απριλίου, σύμφωνα πάντοτε με το σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου. Τις επόμενες μέρες θα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, το νέο ΔΣ της ...ΝΕΡΙΤ με απόφαση του υπουργού επικρατείας, το οποίο θα αναλάβει να προετοιμάσει την επιστροφή της ΕΡΤ.  Ως τώρα όμως η σύνθεση του ΔΣ δεν έχει κλείσει. Πάντως ως τις 8 Απριλίου, σύμφωνα με το νέο σχέδιο του υπουργείου επικρατείας,  θα πρέπει το νομοσχέδιο να έχει ψηφιστεί από τη Βουλή, ώστε να αρχίσει η σχετική προετοιμασία.

Μετά τη διαβούλευση που έγινε στο Internet και τις παρατήσεις που έκαναν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της ΕΡΤ Θα υπάρξουν και άλλες διορθώσεις στο νομοσχέδιο, για να αποφευχθούν τα λάθη που επισημάνθηκαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: