28.5.15

Θέλουν την 11η Ιουνίου για την επιστροφή της ΕΡΤ



Επόμενος στόχος η 11 Ιουνίου 2015. Η κυβέρνηση θέλει να επαναφέρει την ΕΡΤ στη συμπλήρωση 2 ετών από το μαύρο που προκάλεσε σοκ στην ελληνική κοινωνία. Βεβαίως, πρέπει να υπογραμμισθεί πως μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν τα πάει καλά με τα χρονικά ορόσημα, καθώς όσα ραντεβού έχει δώσει- ακόμη και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός- τα έχει χάσει. Από τη στιγμή που διορίστηκαν τα 5 από τα 7 μέλη του νέου ΔΣ στην  εταιρεία, είναι μάλλον δύσκολο να μην επιτευχθεί ο στόχος.


Από σήμερα η διοίκηση της ΕΡΤ, με το δίδυμο Τσακνή-Ταγματάρχη θα δέχεται τις αιτήσεις επαναφοράς στην ΕΡΤ από τους εργαζόμενους που έκοψε η κυβέρνηση  Σαμαρά- Βενιζέλου, Οι εργαζόμενοι θα έχουν ένα περιθώριο 20 ημερών για να αποφασίσουν, όμως στο μεσοδιάστημα θα έχει συγκεντρωθεί στο Ραδιομέγαρο ένας ικανός αριθμός πρόσωπων που θα κάνει την προετοιμασία. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως χρειάζονται περίπου 7 μέρες για την προετοιμασία του νέου δελτίου της ΕΡΤ και των βασικών ενημερωτικών εκπομπών μαζί με τα λογότυπα και τα σκηνικά. Ο στόχος της 11ης Ιουνίου μπορεί να επιτευχθεί υπό την προϋπόθεση πως σήμερα θα ανακοινωθούν τα ονόματα των νέων γενικών διευθυντών ενημέρωσης, τεχνικών υπηρεσιών και διοικητικών υπηρεσιών.


Το κρίσιμο σημείο είναι η ομαλή επιστροφή και συνεργασία, μεταξύ εκείνων που βρέθηκαν έκτος ΕΡΤ για σχεδόν 2 χρόνια και όσων επέλεξαν να παραμείνουν σε ΔΤ και ΝΕΡΙΤ. Διότι το λουκέτο προκάλεσε ρήγμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: