2.6.15

Θα επανέλθει και στον αθλητισμό η ΕΡΤ;



Μετά τις 11 Ιουνίου 2013 και το μαύρο στην ΕΡΤ, οι υπουργοί άρχιζαν να ...πουλάνε δικαιώματα! Ο τρίτος αγώνας Ολυμπιακού-ΠΑΟ για τη θέση του πρωταθλητή της Α1, και το  Confederations Cup δόθηκαν έναντι ανταλλάγματος  από τον τότε υπουργός Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στους ιδιωτικούς σταθμούς, αφού είχαν κλείσει την ΕΡΤ και δεν υπήρχε ο φορέας για να μεταδώσει τα δικαιώματα που είχε ήδη πληρώσει...
 

Δύο χρόνια αργότερα, η ΕΡΤ επιστρέφει αλλά είναι αποδυναμωμένη στο αθλητικό πεδίο, έχοντας για παράδειγμα χάσει τη δυνατότητα να μεταδώσει το Eurobasket της Ουκρανίας, αυτό το Καλοκαίρι. Τους αγώνες της Εθνικής θα μεταδώσουν ο ΟΤΕ και ο ΑΝΤ1 που πήραν τα δικαιώματα όταν έκλεισε η ΕΡΤ. Ο νέος φορέας κρατάει τη συμφωνία της διοίκησης της ΝΕΡΙΤ με την TEAM  για τη μετάδοση των αγώνων του Champions League για την 3ετία 2015-18. Η υφιστάμενη συμφωνία ΕΡΤ-TEAM για το  Champions League,  αποτέλεσε τον «εφιάλτη» της προηγούμενης διοίκησης του διευθύνοντος συμβούλου Λάμπη Ταγματάρχη. Καταγγέλθηκε ως ακριβή, οδηγήθηκε και στη δικαιοσύνη και στο τέλος εκδόθηκε απαλλακτικό βούλευμα. Η σύμβαση αυτή, εκτελέστηκε από όλες τις διοικήσεις (ΔΤ, ΝΕΡΙΤ), υπό την επίβλεψη του καταγγέλοντος πρώην υπουργού Σίμου Κεδίκογλου  και μάλιστα ολοκληρώνεται στις 6 Ιουνίου με τη μετάδοση του μεγάλου τελικού του  Champions League ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους.

Η ΕΡΤ για να επανέλθει στο πεδίο του αθλητισμού, θα πρέπει να εντοπίσει τα διαθέσιμα κεφάλαια και το δυναμικό για να καλύψει τις υπόλοιπες αθλητικές δραστηριότητες που ενδιαφέρουν το φίλαθλο κοινό, το οποίο πλέον εξαιτίας και της ανάπτυξης της συνδρομητικής τηλεόρασης, έχει μειωμένη πρόσβαση.   


Δεν υπάρχουν σχόλια: